Byhornet
Byhornet er Ballerup Historiske Forenings medlemsblad, som udsendes tre gange årligt. Bladet bringer artikler med lokalhistorisk indhold og holder dig opdateret om foreningens og museets aktiviteter.
Hvert nummer er rigt illustreret med historiske fotos. Det aktuelle blad kan købes i museumsbutikken.
Byhornets juninummer er udkommet
Byhornets juninummer er et temanummer om befrielsen i Ballerup. Hans Pedersen skriver om befrielsesdage i Ballerup, Arne Ehlers Nielsen fortæller om, hvordan man klarede sig gennem besættelsen,
og Frederik Thede skriver om museets genstande, der fortæller historien om de fem mørke år i Ballerup og omegn. I forbindelse med artiklerne bringes mange fotos fra befrielsen i Ballerup.
Flere af dem har ikke tidligere været offentliggjort.
Desuden kan man i juninummeret læse Jette Kirsteins referat af foreningens generalforsamling,
og der er en invitation til en vandretur gennem Måløvhøjbebyggelsen og Jonstrup.
Det første nummer
Ballerup Historiske Forening blev stiftet i 1936.
Fra 1946 til 1975 udsendte foreningen hvert år et årshæfte.
Men efter, at foreningen i 1969 havde fået overdraget Lindbjerggård i Pederstrup til foreningens samlinger af Ballerup-Måløv kommunalbestyrelse,
opstod behovet for at kunne udsende oplysninger og meddelelser til medlemmerne oftere, end det kunne lade sig gøre i et årsskrift.
Bestyrelsen besluttede derfor at udgive et medlemsblad, der kunne udsendes til medlemmerne flere gange om året, og det første nummer udkom i 1972.
I landsbyfællesskabets tid sammenkaldtes gårdmændene til bystævne med et byhorn, som oldermanden gik rundt i landsbyen og blæste i,
og byhornet var symbolet på det gamle fællesskab. På museet opbevares en stor samling byhorn fra landsbyerne i området. Det var derfor naturligt, at bestyrelsen valgte dette navn til foreningens blad.
Poul Riis Svendsen tegnede et byhorn til forsiden af det første nummer.
Byhornets læsere opfordres til at skrive indlæg eller artikler med lokalhistorisk indhold til bladet.