Byhornet

Byhornet er Ballerup Historiske Forenings medlemsblad, som udsendes tre gange årligt. Bladet bringer artikler med lokalhistorisk indhold og holder dig opdateret om foreningens og museets aktiviteter. Hvert nummer er rigt illustreret med historiske fotos. Det aktuelle blad kan købes i museumsbutikken.

Det seneste nummer af Byhornet er udkommet november 2020. I dette nummer har Jørgen Burchardt skrevet en artikel om etableringen og udviklingen af Industriparken, der ligger mellem Skovlunde og Ballerup. Desuden fortæller Harald Jørgensen, der i dag bor på New Zealand, om sin barndom på Petersminde.

Det næste nummer af bladet udkommer i begyndelsen af februar. Glæd dig til et nyt, spændende nummer, hvori Leif Meyer Olsen blandt andet løfter sløret for en familiehemmelighed på Byagergård.

Det første nummer af Byhornet udkom i 1972. I landsbyfællesskabets tid sammenkaldtes gårdmændene til bystævne med et byhorn, som oldermanden gik rundt i landsbyen og blæste i, og byhornet var symbolet på det gamle fællesskab. På museet opbevares en stor samling byhorn fra landsbyerne i området. Det var derfor naturligt, at bestyrelsen valgte dette navn til foreningens blad.

Den lokale tegner Kjeld Johansen tegnede et byhorn til forsiden af det første nummer. Han havde desuden tegnet bladets "hoved". Siden har han leveret illustrationer til næsten alle Byhornets numre.

Byhornets læsere opfordres til at skrive indlæg eller artikler med lokalhistorisk indhold til bladet.